مروری به یک رخداد تاریخساز|از نوژه تا پرواز ابدی
برای عیارسنجی میزان پیشرفت هر کشوری، رسمی نانوشته وجود دارد مبنی بر اینکه ویترین توانمندیهای نظامی، بیانگر همه چیز است. در میان قوای گوناگون نظامی اما نیروی هوایی هرکشوری به عنوان خط مقدم دفاعی و تهاجمی کشورها خودنمایی میکند.
همان گونه روی زمین و کنترل مرزهای خاکی وآبی نیروی زمینی و نیروی دریایی حافظ و نگاهبان پهنه کشور هستند در آسمان و از بالا نیز نیروی هوایی هرکشوری بر شرایط و تحرکات هوایی و زمینی آگاهی و نظارت دارد.
نیروی هوایی ضمن اینکه با رادارها و تجهیزات زمینیاش از روی زمین کار نظارت و با هواپیماهای شکاریاش، دست به کارهای اجرایی میزند. منصور ستاری و همسنگرانش در دوران دفاع مقدس این نظارت و عملگری به موقع را در دستور کارشان قرار داده بودند.
فرمانده نیروی هوایی و شاگردانش کنترل وهدایت شکاری بمب افکن های نهاجا را درداخل و خارج مرزها به عهده گرفته بودند. تخصص رادار و کنترل شکاری در واقع قوت قلبی برای خلبانان حین پرواز است. مصنور با اینکه خلبان نبود اما به واسطه تخصصاش در کنترل شکاری، ارتباطی عمیق با خلبانان داشت و به این موضوع آگاه بود.
صدای سحرانگیز و جاودانه منصور ستاری از پشت اسکوپ رادار، معجزهای بینهایت روحیهبخش بود. اوایل جنگ تحمیلی ۸ ساله بعث عراق به کشور ایران از شمال غرب و از ارتفاعات کلاشین که پل قطور برای راه آهن قرار داشت به مرزهای کشورمان حمله کرد. این نقطه مرز مشترک میان ایران، ترکیه و عراق بود و از این نقطه تا جزیره قشم وتنگه هرمز شاهرگ طولانی حیاتی وارادت و صادرات کشور به حساب می2آمد.
پایگاهای شکاری خط مقدم نهاجا شامل پایگاههای شکاری بهصورت شبانه روزپای کار و درایستگاهای رادارهم همه افسران وهمافران فنی و درجهداران عملیاتی و سربازان پای کار بودند. نیروی هوایی ارتش یک تنه دراوایل جنگ از کلاشین تا تنگه هرمز و حمل مجروحین از مناطق عملباتی به سراسر کشور برای حراست از کشور آماده بودند و این نظم در اوج بی نظمی، با نظارت و هماهنگیهای ستاری در مقام فرمانده نیروی هوایی انجام میشد.
انتظارهای مسئولان و جامعه با شدت یافتن حملههای عراق از نیروی هوایی، منصور ستاری و همسنگرانش افزایش یافته بود. دوستان پدافند هوایی به تأکید ستاری، میکوشیدند تا رادار منهدم شده دهلران را جایگزین کنند و به هر طریق ممکن، دید هوایی را دوباره به خوزستان بازگردانند.
خلبابان شکاری و ترابری نهاجا شبانهروزی در حال بمباران مواضع دشمن بودند تا بتوانند جلوی پیشروی دشمن را در همان مرزها بگیرند. تلاش ستاری و همراهانش بر این بود که دزفول مانند قصر شیرین و خرمشهر اشغال دشمن نشود. در راستای همین راهبرد، عباس دوران و همسنگران خلبانش بهصورت شبانهروزی در این رزم به دشمن میتاختند و ایستادگی میکردند. این خلبانان حتی وارد خاک عراق شدند و به شهادت رسیدند اما دست از ایستادگی و بمباران اهداف تعیین شده برنداشتند. توجیه شده بودند که تا آماده شدن نیروی زمبنی ارتش باید اینگونه رفتار کنند و عباس دوران در همین راستا برای مقابله با حمله منافقین ماموریت پبدا میکنند.
صدای دلنشین متصور ستاری و یاران و همسنگرانش قوت قلب عباس دوران و دیگر خلبانان بود. منصور از آن سوی خط عباس را هدایت میکرد و به او قوت قلب میداد که صدایش را میشنود.
در یکی از همین پروازها، عباس دوران و همپروازانش مأموریتی مهم یافتند. پروازی که بازگشتی از آن نبود اماضربهای هلک بر پیکره دشمن بعثی وارد کرد. حمله به ساختمان اجلاس سران غیر متعهدها مأموریتی بود که دوران و دیگر خلبابان و کنترل شکاری به عنوانی مأموریتی حیثیتی با آن مواجه شدند. نباید میگذاشتند این کنفراس در بغداد و نفع سیاسی و نظامی صدام را به همراه داشته باشد.
عباس دوران و تعدادی ازخلبانان اعلام آمادگی میکنند و رادار همیشه بیدار سوباشی همدان با افسران وهمافران ودرجه داران جوان وتحصیل کرده که عاشق میهن وانقلاب بودند برای این مأمورت مهیا شدند.
ستاری و همسنگرانش روی زمین نیز آماده هدایت وکنترل برای برهم زدن این کنفراس بین المللی بودند. عباس دوران ..فرزند دورانهای خلف تاریخ کشور، با آغوش باز به استقبال شهادت رفت و با پرواز از نوژه به بغداد و با هدایت رادار رادارسوباشی و شاگردان متصور ستاری به خوبی از پس این مأموریت برآمد.
این هد ایت را به عهده گرفته اند ..عباس دوران پس ازعبور از آتش پدافند بغدادو رسیدن به ساختمان مجلل کنفراس غیرمتعهدها، هواپیمایش را به ساختمان سالن کوبید و تلاش دشمن برای برتر جلوه دادن را ناکام گذاشت.
این هدایت اثرمند از زمین و از خودگذشتگی شهید عباس دوران، برای همیشه تاریخ فداکاریهای این کشور ماندگار شد. روح شهیدان والامقامی چون عباس دوران و منصور ستاری گرامی باد.
پایان پیام
گزارش از پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری
نظر دهید